Hronika 0

24.10.2024.

17:16

Dečaka udario autobus: Hitno transportovan u Klinički centar

Dečak star 10 godina povređen je danas oko 15.15 časova u Ulici Branka Miljkovića u Nišu, kada ga je udario autobus gradskog saobraćaja.

Izvor: Blic/Branko Janačković

Dečaka udario autobus: Hitno transportovan u Klinički centar
Shutterstock/Savo S

Podeli:

Dečak je sa povredama glave hitno transportovan u urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, gde je u toku dijagnostika i utvrđivanje stepena zadobijenih povreda.

Hitna pomoć je reagovala na licu mesta u rekordno kratkom roku, došavši na mesto udesa za manje od jednog minuta.

"Dečak, star deset godina, zadobio je povredu glave. Da li od udarca autobusa ili od pada na zemlju, za sada nije poznato. On je u svesnom stanju prevezen do urgentnog centra radi dalje dijagnostike i ukazivanja pomoći. Dečak je sve vreme bio svestan, pomerao je ekstremitete i nije gubio svest", kaže za Blic načelnik operativne smene u Hitnoj pomoći dr Maja Stojanović, koja je učestvovala u zbrinjavanju dečaka.

Ona kaže da je dečaku na licu mesta pomoć ukazao jedan prolaznik i da je to uradio na odličan način.

Hitna pomoć na lice mesta stigla u rekordnom roku

Hitna pomoć je nakon poziva stigla za manje od jednog minuta, iako se mesto udesa ne nalazi baš blizu ove službe.

"Pristigli smo na lice mesta u rekordno kratkom roku, za manje od jednog minuta. Vozači su nam se sklanjali, iako je bio saobraćajni špic što jer za svaku pohvalu", rekla je dr Stojanović.

U niškoj policiji "Blicu" je potvrđeno da je u 15:15 časova prijavljeno obaranje pešaka, desetogodišnjeg dečaka od strane gradskog autobusa. Dečak je prevezen u klinički centar, a na licu mesta je u toku uviđaj. O udesu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: