Hronika 2

14.09.2024.

12:35

Maloletnik brutalno ubio druga u Nišu: Roditeljima ubice preti zatvor do 12 godina VIDEO

Krivični postupak protiv roditelja 13-godišnjeg dečaka, koji je u Niškoj Banji prošlog oktobra, brutalno ubio svog druga i vršnjaka A.S. preuzelo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

Izvor: B92.net/TV Prva

Maloletnik brutalno ubio druga u Nišu: Roditeljima ubice preti zatvor do 12 godina VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Namera je da se proveri  da li postoje elementi krivičnog dela iz njihove nadležnosti.  A roditelji 13-godišnjaka žrtve očekuju  da se celokupan postupak ubrza, nakon, kako kažu,  desetomesečnog zastoja.

Prvobitno, roditelji maloletnog M.M.,  koji je sa 37 uboda nožem usmrtio svog školskog druga,  bili su osumničeni za krivično delo zanemarivanje deteta,  koje je u nadležnosti osnovnog tužilaštva.  Advokat Filip Domazet smatra da će Više tužilaštvo pokušati da postupa kao u slučaju Ribnikar.

Trinaestogodišnji dečak koji je ubio vršnjaka u Niškoj Banji nije krivično odgovoran

"Predpostavljam da se tužilaštvo smatra  da se radi zapravo o teškom delu protiv opšte sigurnosti,  koje je smatraju da su roditelji učinili.  Mislim da su oni sada osumničeni za to delo,  jer je zaprećena znatno veća i teža kazna od 2 do 12 godina,  ili eventualno od 1 do 8 godina, zavisi koji stav dela  tužilaštvo nalazi da su učinili", rekao je Domazet.

Advokat smatra i da je pred Višim tužilaštvom  ne baš lak posao za dokazivanje ovog dela. 

"Treba da dokažu da su stavili neku opasnu oruđu,  stvar svome sinu na postupanje,  da su mu dozvoli na držanje  i dozvoli mu da pristupi nečemu  i da ne smeo kao jedan 13-godišnjak  da ima dodire i kontakta sa takvim predmetom ili oruđem", objasnio je Domazet.

Otac ubijenog A.S. kaže da je prelazak predmeta  u Više tužilaštvo ubrzalo rad na slučaju  i očekuje da će roditelji dečaka ubice snositi  punu odgovornost za delo za koje se sumnjiče.

"Svaka kazna za ovako monstruozno ubistvo je mala,  ali u ovom trenutku  maksimalno propisana kazna od tih 12 godina koliko sam ja čuo", rekao je Mića Savić, otac ubijenog dečaka.

Posebno zbog toga dodaje što su otac i majka  više puta upozoravani na ponašanje njihovog sina.

"Skrenuta im je bila pažnja ne samo sa naše strane, već i od strane drugih ljudi.  Oni su se oglušili o to, smatrali su da je sa njihovim detetom sve u redu  i evo do čega je to dovelo", naveo je Savić.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: