Hronika 0

12.08.2024.

14:22

Uhapšene dve osobe u Nišu zbog prevare: Lažnim otpremnicama ukrali više od 9 miliona

Policija u Nišu uhapsila je su S. J. (35) odgovorno lice PD "Šutulan" Dobro Polje i D. D. (65) odgovorno lice PD "Millennium team" DOO Beograd zbog sumnje da su izvršile krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, saopštio je danas MUP.

Izvor: Tanjug

Uhapšene dve osobe u Nišu zbog prevare: Lažnim otpremnicama ukrali više od 9 miliona
Shutterstock/CC7

Podeli:

Sumnja se da je S. J. u nameri da pribavi korist za preduzetničku radnju "Šutulan" sačinio 688 lažnih otpremnica da je humus isporučen, koje je  D. D. potpisivao, a odnosile su se na to da je, od oktobra 2021. do aprila 2022. godine, na području opštine Boljevac koje je na trasi magistralnog gasovoda od Bugarske do Mađarske, primio radi postavljanja 8.636 kvadratnih metara humusne zemlje.

Kako se sumnja, D. D. je znao da kamionima koje je angažovao S. J. nije dovezen navedeni humus u vrednosti od 9.067.800 dinara, a koji je "Millennium team" DOO Beograd platio PR "Šutulan" na štetu svoje imovine, čime je S. J. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.067.800 dinara.

Akciju su zajednički sproveli MUP, Uprava kriminalističke policije i Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Treslo se tlo u Srbiji

Aparati Seizmološkog zavoda Srbije zabeležili su slab potres jutros oko pola 5, ali je reč o veoma slabom zemljotresu koji ne može da izazove štetu.

8:02

10.9.2024.

12 h

Podeli: