Hronika 1

02.07.2024.

10:14

Radnica iz Niša otkrivena u milionskoj prevari sa digitalnim igrama na sreću

Policija u Nišu uhapsila je A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: Tanjug

Radnica iz Niša otkrivena u milionskoj prevari sa digitalnim igrama na sreću
Zoka74/Shutterstock

Podeli:

A. S. se sumnjiči da je, od 7. maja do 20. juna ove godine, u više navrata, iskorišćavanjem svog polažaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, pristupala bazi podataka pojedinih digitalnih igara na sreću u vlasništvu firme u Nišu gde je radila, a koje se priređuju posredstvom kladionica-operatera, gde je, kako se sumnja, vršila izmenu redovnog toka igara.

Ona se tereti da je upotrebom odgovarajućeg koda, menjala digitalne podatke u igrama, a samim tim i sled događaja i na taj način omogućila korisnicima igara P. S. i D. S. posebne bonuse i tako im pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.292.575 dinara, za koliko je oštetila privredno društvo.

Prilikom pretresa stana u kom borave A. S. i P. S. pronađeno je oko 6,7 miliona dinara i vredni satovi, a oduzet je i jedan automobil.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akcija je sprovedena u saradnji MUP-a, Uprave kriminalističke policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: