Sreda, 11.10.2023.

11:41

Trinaestogodišnji dečak koji je ubio vršnjaka u Niškoj Banji nije krivično odgovoran

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da je, nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza, utvrđeno da je dečaka A.S. (13) 5. oktobra u kući u Niškoj Banji lišio života M.M. (13), i preciziralo da je M.M. krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života.

Izvor: Tanjug

Trinaestogodišnji dečak koji je ubio vršnjaka u Niškoj Banji nije krivično odgovoran
Editorial credit: BokiPop034 / Shutterstock.com

Više javno tužilaštvo u Nišu obavešteno je da je dana 5. oktobra, oko 11 časova u kući, u Niškoj Banji pronađeno beživotno telo A.S. (2010).

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu obavio je uviđaj na mestu događaja i naložio je preduzimanje svih radnji na prikupljanju dokaza radi rasvetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao.

Nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza utvrđeno je da je A.S. (13) lišen života od strane M.M. (13), navode iz Tužilaštva. Pročitajte još: Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica, M.M. (13) je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života.

Shodno odredbama označenog Zakona, o navedenom je obavešten Centar za socijalni rad Niš, kao organ starateljstva, radi preduzimanja mera u okviru njegove nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

16 h

Podeli: