Ekonomija 3

07.09.2024.

11:24

Ovo su deficitarna zanimanja u Nišu

U Nišu je u avgustu ove godine bilo 16.598 nezaposlenih, što je 8,7 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, jer su tada na evidenciji bile 18.172 osobe koje su tražile posao, pokazali su podaci niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Izvor: BIZLIFE

Ovo su deficitarna zanimanja u Nišu
Shutterstock/baranq

Podeli:

Prema podacima te filijale, među visokoškolcima su najtraženiji ekonomisti, mašinski inženjeri, građevinski inženjeri i vaspitači, dok se sa srednjim nivoom kvalifikacije najviše traže kuvari, konobari, vozači C, D i E kategorije, tehničari mašinske i metalske obrade, mehaničari alatnih mašina i pružaoci ličnih usluga.

Deficitarna zanimanja u Nišu su, po podacima NSZ, master matematičari, fizičari, nastavnici tehnike i tehnologije, master informatičari, profesori nemačkog jezika, profesori francuskog jezika, master učitelji, farmaceuti, diplomirani mašinski i elektro inženjeri sa znanjem programskih jezika i stranih jezika.

Prema podacima NSZ, najveći broj radnika trenutno traže tekstilne kompanije i one koje proizvode delove i opremu za automobile.

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: