Ponedeljak, 07.06.2021.

14:08

Na niškom aerodromu 87 odsto manje putnika

Aerodrom "Konstantin Veliki" opslužio je u maju 12.377 putnika, što je za oko 87 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine.

Izvor: flynaissus.com

Na niškom aerodromu 87 odsto manje putnika
Foto: Depositphotos, mike_kiev

Prema zvaničnoj statistici u maju, niški aerodrom "Konstantin Veliki" bio je odredište za 12.377 putnika, što predstavlja pad od 87 odsto u odnosu na maj 2020. godine kada je kroz nišku vazdušnu luku prošlo 95.476 putnika, prenosi Fly Naissus.

Veliki broj letova sa niškog aerodroma ponovo je uspostavljen krajem maja, odnosno juna, pa se tokom narednih meseci očekuje značajno povećanje broja putnika

Broj avio operacija niškom aerodromu u maju iznosio je 179, dok je ovaj broj u maju prošle godine iznosio 494, pokazuje statistika.

Kargo u blagom porastu

Kargo saobraćaj na aerodromu "Konstantin Veliki" zabeležio je tokom maja manji rast od 3,47 odsto i izanosio je 107.711kg , dok je broj avio operacije u kargo saobraćaju povećan za 80 odsto.

Avio kompanije Viz er i Rajaner obnovile su avio saobraćaj do Malmea, Memingena, Bazela, Dortumnda i Malte, dok će letovi kompanije Viz za Beč biti obnovljeni 18.juna.

Kompanija Rajaner će sa druge strane svoje ostale letove za Bergamo, Beč i Krf započeti tokom jula. Za sada nema indicija kada bi nacionalni avio prevoznik Er Srbija mogla da ponovo pokrene letove za preostalih devet destinacija, pa za sada iz Niša saobraća samo do Hahna, kao i na sezonskim letovima do Tivta, odnosno čarter letovima do Antalije.

Za kraj švajcarska nacionalna avio kompanija Swiss najavila je povratak na liniji za Cirih od narednog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: