Društvo 1

24.03.2024.

9:26

Niš: Danas otvaranje prve kripte posvećene novim kosovskim junacima

U nedelju 24. marta u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu sa početkom u 13:30č. biće otvorena prva kripta posvećena novim Kosovskim junacima na koju se čekalo 25 godina.

Izvor: Srpska istorija/Đorđe Bojanić

Niš: Danas otvaranje prve kripte posvećene novim kosovskim junacima
Shutterstock/ ilegalac

Podeli:

"Danas 24. marta u 13 časova kod Stop-šopa (Spoj bul. Medijana i bul. Cara Konstantina), da se okupimo zajedno sa borcima na početku bul. Medijana kod Stop-šopa. U 13.10 č. sve boračke organizacije na čelu sa ratnim komandantima 3. armije i Prištinskog korpusa kreću pešice ka hramu Sv. Vasilija Ostroškog (u to vreme bulevar će biti zatvoren za saobraćaj). Ispred Hrama stižemo u 13.30 č. Ceremonija počinje u 13.30 i završava se u 15.30 časova. Dođite da nas bude što više", piše Srpska istorija.

U Hramu, na mermernim pločama, uklesano je 1.139 imena pripadnika Vojske Jugoslavije, policije i bezbednosnih snaga, koji su izgubili život braneći svoju otadžbinu Kosovo i Metohiju od strane terorista i Nato agresora.

Na ceremoniji otvaranja kripte novim Kosovskim junacima prisustvovaće i državni vrh na čelu sa Milošem Vučevićem, Nikolom Selakovićem i Bratislavom Gašićem.

Pre 25 godine na mirnu evropsku državu sručile su se zločinačke NATO bombe. Agresija NATO-a protiv Jugoslavije u martu-junu 1999. godine opravdavana tobože brigom o obespravljenom albanskom stanovništvu Kosova i Metohije, trajala je 78 dana.

"NATO zločina moramo i danas da se setimo… Bitno je da taj zločinački period nikada ne zaboravimo i njega se setimo i to prenesemo našoj deci", piše Srpska istorija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: