Društvo 0

08.10.2024.

20:23

Otvara se još jedna strana kompanija u Srbiji: Čak 200 novih radnih mesta

Na teritoriji Opštine Merošina biće otvorena nova kineska fabrika iz Hong Konga.

Izvor: TV Zona plus

Otvara se još jedna strana kompanija u Srbiji: Čak 200 novih radnih mesta
RINA

Podeli:

Kako je za Zonu plus rekao predsednik te opštine Saša Jovanović, kompanija proizvodi priključake za mobilne telefone i laptopove i treba da zaposli oko 200 radnika.

Jedna kineska kompanija trebalo da na teritoriji Opštine Merošina otvori novu fabriku i zaposli oko 200 radnika, kaže za Zonu plus predsednik Opštine Saša Jovanović. Reč je o proizvodnji visoko-tehnološke opreme.

"Ugovor su već potpisali. U pitanju je kineska firma CCNC iz Hong Konga, koja će se baviti proizvodnjom konektora, odnosno priključaka za mobilne telefone i laptopove. U pregovorima su sa izvođačima. Kupili su pet i po hektara. Iz sopstvenih sredstava su kupili zemlju na teritoriji Merošine, odnosno nekadašnji jabukar ispod hladnjače. Ograničiće se sa novom firmom Min kovačnica, koja se nalazi u Aleksandrovu", kaže predsednik opštine.

U Merošinu stiže i betonska galanterija iz Niša.

"Firma koja je kupila osam hektara završila je sve što se tiče projekta detaljne regulacije i uređenja industrijske zone. Očekujemo da vrlo skoro krenu sa gradnjom. Biće nam zadovoljstvo da zaposlimo nove radnike. U pitanju je Arhibet iz Niša, koji iz Donje Vrežine dolazi na teritoriju opštine Merošina, ka staroj anteni koja je srušenja u bombardovanju", kaže Jovanović.

Kaže da bi tu trebalo da radi oko 100 radnika i da bi se time praktično ugasio broj nezaposlenih.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: