Društvo 1

03.10.2024.

13:35

Hitan apel MUP-a: Ako primite poziv ove osobe, odmah pozovite policiju

Policijska uprava u Nišu, tokom prethodnih dana, dobila je više prijava građana da ih nepoznata osoba poziva telefonom i da im za veću sumu novca nudi medicinsku pomoć za potrebe njihove dece.

Izvor: Beta

Hitan apel MUP-a: Ako primite poziv ove osobe, odmah pozovite policiju
ronstik / Shutterstock.com

Podeli:

Policijska uprava u Nišu saopštila je danas da, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, intenzivno traga za osobom koja poziva građane telefonom i traži im veću sumu novca za navodnu medicinsku pomoć.

Iz policije su apelovali na građane, a naročito na starije osobe, da ukoliko dobiju ovakav poziv, to odmah prijave policiji i ne prihvataju nikakve ponude od osoba koje ih kontaktiraju.

Policija je tokom prethodnih dana dobila više prijava građana da ih je nepoznata osoba pozivala telefonom i tražila im veću sumu novca za medicinsku pomoć koju bi pružila njihovoj deci.

Kako mediji prenose, više osoba prijavilo je ovakve pozive a, nezvanično, zabeležena su i dva slučaja gde su građani naseli i dali novac prevarantu. U pitanju su veće sume novca koje ta osoba traži. Prema njihovim saznanjima, jedan od modusa koji koristi prevarant jeste taj da prijavljuje da je dete povređeno i da za novac nudi pomoć. Nije isključeno da priča kojom se mame građani na prevaru bude i drugačija pa zato treba biti oprezan. Na meti su mahom stariji ljudi ali nije isključeno da se i građani druge starosne dobi nađu na meti.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: