Društvo 0

18.09.2024.

11:20

Humanitarna misija Nišlije privodi se kraju: Prelazi 2.500 kilometara za bolesnu decu VIDEO

Iz Niša stiže priča o jednoj impresivnoj humanitarnoj misiji. Marko Nikolić, profesor fizičkog vaspitanja, krenuo je početkom ovog meseca u akciju tokom koje kajakom, biciklom i trčanjem planira da za mesec dana pređe 2.500 kilometara.

Izvor: B92.net/TV Prva

Humanitarna misija Nišlije privodi se kraju: Prelazi 2.500 kilometara za bolesnu decu VIDEO
Bannafarsai_Stock/Shutterstock

Podeli:

Na taj način će prikupiti novac za lečenje dece obolele od raka.

Kako bi podržali ovu akciju, Klinika za anesteziju Univerzitetskog kliničkog centra Niš i udruženje Nurdor danas priređuju jedan poseban događaj.

Danas će kod mostića u parku Čair,  biti organizovan humanitarni koncert koji organizuju lekari Klinike za anesteziju Univerzitetskog kliničkog centra Niš i udruženje NURDOR, kao i svečani doček za humanitarca Marka Nikolića.

"Danas je reče o humanitarnom koncertu kao znak podrške Marku Nikoliću.  Inače, predstavnik fondacije "Zajedno možemo" i ima za cilje da pređe 2500 kilometara  i tom prilikom da skupi novčana stredstva koja su neophodna za nabavku specijalne opreme  za vođenje opšte anestezije deci prilikom snimanja u magnetnom polju.  Što se tiče Marka, on je do danas prešao 1.500 kilometara", rekao je dr. Jovan Radeka, anesteziolog.

Nikolić je pošao iz Crne Gore, kajakom je prešao 200 kilometara, a  do Niša stiže biciklom, a doći će do Niša u pratnji defilea bajkera i oldtajmera. 

Humanitarni koncert počinje u 16 časova,  a svečani doček Marka Nikolića je u 18:30 časova.

"Mi smo nedavno pokrenuli projekat "Bolnica po meri deteta" koji će da traje nadalje.  Mi smo 2018. godine izgradili hematonkološko odeljenje u Nišu,  bolnicu po meri deteta, jednu od najsavremenijih bolnica u Srbiji  i trudimo se da i ostale hematonkološke odeljenje u Srbiji imaju najbolje moguće uslove za lečenje", rekla je Katarina Stojanović, iz NURDOR-a. 

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

16 h

Podeli: