Društvo 0

13.09.2024.

14:30

Đaci iz Niša tradicionalno obeležili "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"

Učenici i nastavnici OŠ "Bubanjski heroji" iz Niša kao u protekle tri godine sa Srpskim zastavama i uz melodiju rodoljubivih pesama obeležili ovaj značajan dan za srpski narod.

Izvor: Srpska istorija/Đorđe Bojanić

Đaci iz Niša tradicionalno obeležili "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"
DjordjeM / Shutterstock.com

Podeli:

Učenici su na svoju inicijativu napravili transparente i na taj način pozdravili i zahvalili se našim sportistima koji su ostvarili vrlo značajne uspehe na Olimpijadi i pozdravili i zahvalili se Đokoviću, Kariju, Jokiću, Bogdanoviću, Mandiću, i svim košarkašima i vaterpolistima, na svoj način, što možete videti u spotu, prenosi Đorđe Bojanić.

Naš cilj ovih aktivnosti, ambijentalne nastave i ovog spota je pre svega osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji, ali i jačanje kulta nacionalne zastave i rodoljublja, i da motivišemo sve naše učenike, roditelje i građane gde god oni živeli. Volimo i poštujmo našu zastavu i ne dozvolimo da nas ikad više podele i razjedine, jer jedan smo narod. Hvala Bogu da je došlo vreme nacionalnog preporoda, da je Država Srbija pokrenula kampanju povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kojima se narod poziva da 15. septembra, povodom praznika, istakne Srpske zastave na prozore i pozdravi zastavu, naglašava Đorđe Bojanić.

Učenici OŠ "Bubanjski heroji" iz Niša prošle godine priredili su i dokumentarni film o Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojim su pozivali građane da istaknu srpske zastave na prozore 15. septembra i predstavili šta znači srpska zastava za naš narod kao i celokupno jedinstvo.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: