Društvo 0

03.09.2024.

14:07

Nišlije dobijaju jedinstvenu instituciju

Učiteljski dom u Nišu je nedavno prešao u vlasništvo grada i uskoro počinju radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji i pretvaranju ovog zdanja starog gotovo stotinu godina u Omladinski centar, jedinstvenu instituciju te vrste na ovom području.

Izvor: B92.net

Nišlije dobijaju jedinstvenu instituciju
Nikola_Goga / Shutterstock.com

Podeli:

"U ovaj projekat će biti uloženo oko 140 miliona dinara, a Ministarstvo učestvuje sa 95. Koliko sam upućen, već je raspisana javna nabavka i čim se završi taj proces očekujem da se  što pre krene u rekonstrukciju ovog divnog objekta u centru grada gde će mladi dobiti bolje mesto za svoje aktivnosti i realizaciju novih ideja, druženje i stvaranje nekog lepšeg društva, što je i najbitnije za nas", rekao je Enes Buhić, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine.

Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović je poručio da je vreme da mladi Niša dobiju jedan svoj kutak i mesto za druženje i stvaranje bolje budućnosti.

"Zahvaljujem se Ministarstvu omladine što se aktivno uključilo u ovaj projekat. Mi ćemo u budućnosti sigurno imati veliki broj projekata čiji će cilj biti razvoj turizma i unapređenje položaja omladine, i dobili smo uveravanje da će nas oni podržati. Ono što je najvažnije, to je da ćemo dati priliku mladima da oni sami odrede šta su im želje i potrebe, a mi ćemo im u realizaciji tih ideja maksimalno pomoć", naglasio je Pavlović.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: