Društvo 0

20.08.2024.

8:03

Najavljene velike promene: Rekonstrukcija hotela i novi turistički kapaciteti VIDEO

U Niškoj Banji održana je prezentacija posvećena turističkom razvoju ovog poznatog banjskog centra.

Izvor: Gradski portal 018

Najavljene velike promene: Rekonstrukcija hotela i novi turistički kapaciteti VIDEO
DronePetar/Shutterstock

Podeli:

Okupljeni su imali priliku da čuju o brojnim planovima i projektima koji će značajno unaprediti turističku ponudu i infrastrukturu Niške Banje.

Najznačniji predstavljeni planovi koji su prezentovani je konačna rekonstrukcija hotela Srbija, koji će kako je najavljeno imati Konstantinove terme, najveće na Balkanu, kao i izgradnja potpuno novog hotela Dinić. Biće rekonstruisana i kraljeva vila, a ono što je novina jeste izgradnja novog sportskog kompleksa Vrtop. Pored akva parka, novi planovi, kompletno će promeniti sliku ovog lečilišta.

Dušan Živković, predsednik opštine Niška Banja, istakao je važnost planske dokumentacije koja je dugo kočila razvoj Niške Banje.

"U prethodnim godinama dosta toga je urađeno, ali, naravno, ostalo je još mnogo papira koji moraju da se prilagode. Tako da moraćemo da promenimo neke odluke na skupštini kako bi ubrzali rekonstrukciju postojećih hotela koji su zapušteni u Niškoj Banji. Ali, naravno, to će omogućiti investitorima i da lakše dođu do novih parcela", dodao je Živković.

Prema podacima, Niška Banja je 2023. godine zabeležila 175.000 komercijalnih noćenja, što je dobra brojka, ali lokalna vlast nije time zadovoljna.

Kako je istakao Dragoslav Pavlović, gradonačelnik Niša, što se tiče novih smeštajnih kapaciteta, trebalo bi da na nekom od narednih zasedanja Skupštine grada Niša bude donet plan detaljne regulacije koji obuhvata Nišku Banju i širi deo ove opštine, i na toj skupštini bi trebalo da se razreše pojedinosti koje bi bile važne za mogućnost izgradnje novih hotela u banji.

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: