Društvo 1

15.08.2024.

16:51

Uskoro izgradnja novog porodilišta u Nišu: Najavljena nova ulaganja i povećanje broja zaposlenih

Premijer Miloš Vučević koji je danas najavio izgradnju novog porodilišta u Nišu da će budžet tog grada biti veći zahvaljujući novim investicijama i infrastrukturnim radovima koji se sprovode.

Izvor: Tanjug

Uskoro izgradnja novog porodilišta u Nišu: Najavljena nova ulaganja i povećanje broja zaposlenih
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ nr

Podeli:

"Doneo sam danas novom gradonačelniku Niša Dragoslavu Pavloviću najbolje moguće vesti. U dogovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, biće izgrađena nova ili potpuno rekonstruisano ukupno 57 porodilišta u Srbiji. Prvo novo porodilište biće izgrađeno upravo u Nišu", napisao je Vučević na Instagramu.

Odgovarajući na pitanje novinara u Nišu o tome šta se očekuje u tom gradu kada je u pitanju Ekspo 2027. i projekat Skok u budućnosti, kao i na koji način će budžet Niša biti veći, Vučević je rekao da će tome doprineti i povećanje broja zaposlenih.

"Kada se ovde zaposli hiljadu novih ljudi, najveći deo doprinosa na zarade će ostati gradu Nišu, a to znači da će Niš moći da rešava neke nove stvari ili da ulaže i investira više. Da li su to obdaništa, da li je to vodovodna, kanalizaciona mreža, da li je to putna infrastruktura... Što se tiče Ekspoa i Skoka u budućnost, upravo sam najavio, to je Ginekološko-akušerska klinika. Ja sam i došao sa vestima da ćemo da radimo porodilište. I aerodrom je deo toga, pričao sam o novom terminalu, ali moramo da radimo nove piste, da proširimo kapacitete", rekao je Vučević.

On je rekao posle razgovora sa gradonačelnikom Niša Dragoslavom Pavlovićem, da Niš očekuju i različiti kulturni događaji kao što su Nišvil, Filmski festival i drugo.

"Biće to novi grad u gradu"

Premijer Miloš Vučević obišao je danas Naučno-tehnološki park u Nišu, ističući da je to jedan od projekata koji Srbiju vuku u budućnost.

"Kao i anas u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, uvek me oduševi koliko imamo sposobnih, talentovanih i vrednih ljudi. To je snaga koja nam je preko potrebna. Sjajan je i novi projekat Naučno-tehnološki park 2", napisao je Vučević na Instagramu.

On je rekao da će biti dupliran prostor, dupliran broj kompanija, samim tim i broj zaposlenih, a gradiće se novi studentski centar, novi studentski dom.

"Biće to novi grad u gradu, nova snaga našeg carskog grada", poručio je Vučević.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: