Društvo 0

30.07.2024.

13:19

Lokalna fondacija finansira projekte u Nišu VIDEO

Niška lokalna fondacija postoji oko dve godine. Do sada je realizovala četiri konkursa i oni su bili namenjeni ili stambenim zajednicama ili neformalnim grupama mladih.

Izvor: B92.net/TV Prva

Lokalna fondacija finansira projekte u Nišu VIDEO
DjordjeM / Shutterstock.com

Podeli:

Svima je moralo da bude da unapređen život u lokalnoj zajednici. Najnoviji konkurs je bio namenjen stambenim zajednicama i sredstva je dobilo pet stambenih zajednice u iznosu od po 110 hiljada dinara.

"To su uglavnom stambene zajednice koje su negde i bile aktivne ili su imali makar jednu komšinicu, komšiju koji su nešto radili za zgradu i onda ih je nekako motivisao. Uglavnom su to ideje koje se zasnivaju na uređenju međublokovskog prostora dvorišta, na uređenju ulaza, ali imamo i jednu ideju koja se bavi promocijom biciklizma, odnosno da ljudi sve više koriste bicikle, sve manje da koriste automobile", navode iz fondacije.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Gradi se nova kula na Novom Beogradu?

U okviru Plana detaljne regulacije za blok 11a na uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina na Novom Beogradu, a za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio rani javni uvid, definisane su nove namene i urbanistički parametri.

17:12

27.10.2024.

8 h

Podeli: