Društvo 0

07.06.2024.

10:52

Doktori zabrinuti: Uvećan broj mladih Nišlija koji se javljaju sa tegobama VIDEO

Broj poziva i intervencija niškoj Hitnoj pomoći povećan je zbog promenljivog vremena.

Izvor: B92.net

Doktori zabrinuti: Uvećan broj mladih Nišlija koji se javljaju sa tegobama VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

I sami zaposleni u Hitnoj pomoći u Nišu su u šoku zbog nikad većeg broja poziva i intervencija.

"Već možda mesec dana imamo veliki broj poziva i na 194, veliki broj intervencija na terenu i malo veći broj poziva za ovo doba godine, međutim nemamo tako veliki broj pacijenata u ambulantama", rekla je Jadranka Trifunov iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš.

"Primećujemo da se javljaju i mlade osobe koje su do sada bile zdrave da sada imaju zdravstvene probleme tipa, da se žale na umor, na vrtoglavicu i na glavobolju, čak se pojavljuje i hipertenzija i neka stanja koja do sada nisu primećivali", dodala je dr Trifunov.

U toku noćnih smena bude i preko 100 pregleda odraslih u ambulantama i 50 pregleda na pedijatri, a to je uvećan broj pregleda u odnosu na prethodni period i za ovo doba godine.

"Uzrok su i vremenske prilike, zato što nismo opet navikli na ovako velike razlike u temperaturi, ali moguće su i posledice kovida, znači infekcije koja je ostavila možda posledice i na mlađe osobe", navela je dr Trifunov.

Kako je dr Trifunoval rekla, potrebno je obratiti pažnju na svaki simptom.

"Na svaki znak koji primete, iako su mlade osobe maltene bez zdravstvenih tegoba, ali prvi simptom, prvi znak, mora se obratiti pažnja i javiti se lekaru, da bi se na vreme krenulo sa lečenjem", zaključila je.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: