Društvo 7

28.05.2024.

12:11

U ovom gradu se izvodi najveći ekološki projekat u Srbiji

Trenutno se izvode radovi na postrojenju za prečišćavanje vode i izgradnju kanalizacionih kolektora u Nišu.

Izvor: B92.net

U ovom gradu se izvodi najveći ekološki projekat u Srbiji
Grad Niš

Podeli:

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišli su radove na postrojenju za prečišćavanje vode i izgradnju kanalizacionih kolektora.

Vučević je kazao da je izgradnja postrojenja za otpadne vode najveći IPA projekat u Srbiji koji život svih Nišlija čini boljim i kvalitetnijim, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Dodao je da Niš čekaju novi projekti koji će grad učiniti boljim mestom za život.

Ministarka Vujović je naglasila da je projekat izgradnje kanalizacione mreže, kolektora i na kraju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda jedan od najvećih ekoloških projekata u Srbiji.

Završetkom projekta svaka kuća će imati priključak na kanalizaciju, a biće zaštićena i Nišava. Vrednost ovog projekta je 87 miliona evra.

Gradonačelnica Sotirovski je kazala da je kanalizaciona mreža duga 60 kilometara. Izgradnjom kolektora kanalizaciju dobijaju i četiri niška sela.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: