Društvo 0

10.04.2024.

12:34

Kako je Niš postao magnet za međunarodne poslovne ljude i putnike?

Niš, grad bogate kulturne baštine i razvojni centar srpske IT industrije, ugostio je predstavnike međunarodnog sajma "Try Before You Buy by Conventa".

Izvor: Gradski portal 018

Kako je Niš postao magnet za međunarodne poslovne ljude i putnike?
DjordjeM / Shutterstock.com

Podeli:

Predstavnici desetak zemalja, u okviru istraživanja destinacija, svoj fokus su nakon Budimpešte usmerili ka Nišu.

Tokom trodnevnog događaja, Turistička organizacija Niš ugostila je predstavnike MICE industrije iz Slovenije, Turske, Rumunije, Nemačke, Grčke i Austrije, predstavljajući najbolje što grad može da ponudi u smislu tematskih programa i tura - kulturnih, etno-gastro i avanturističkih. Jedan dan bio je posvećen B2B sastancima između evropskih agencija i turističke privrede Niša.

"Neverovatno gostoljubivi lokalni organizatori dokazali su da izvan Beograda postoje neverovatne srpske destinacije sa ogromnim potencijalom za razvoj. Niš se ističe raznovrsnom ponudom, koju su posetioci mogli da iskuse iz prve ruke. U Nišu ćete pronaći sve što veći gradovi imaju, ali upakovano u neverovatno prijateljski i gostoljubiv paket", objavio je časopis kongres-magazine.eu.

Zašto Niš?

U kratkim intervjuima nakon događaja, prisutni su kao jednu od prednosti koje Niš nudi istakli da ponuda Niša trenutno nudi odličnu vrednost za novac, a to je prema njihovim rečima presudno u vremenu kada cene vrtoglavo rastu. Posebno su istakli lokalno gostoprimstvo.

"Pravo gostoprimstvo u Nišu karakteriše ljubaznost, profesionalnost i iskren pristup, što se retko može naći na drugom mestu", naveli su posetioci.

Dopala im se i raznolika ponuda koja se kreće od adrenalinskih, aktivnih i kulturnih do istorijskih iskustava. Ipak kao glavni adut navode odličnu kuhinju.

"Niš deluje kao svež, šareni buket proleća pun autentične hrane i vina, vrhunskih restorana i vinarija. Sveukupna ponuda zrači toplinom, gostoprimstvom i autentičnošću. Ukratko, merak".

Niš su videli i kao razvojni centar Srbije, IT industrije, i kao grad koji predstavlja ogroman intelektualni potenijal. Zbog svega ovoga oranizatori mogu upravo u Nišu da organizuju najzahtevnije događaje.

Sajam "Try Before You Buy by Conventa" u Nišu još jednom je potvrdio status grada kao atraktivne turističke destinacije i mesto susreta za poslovne ljude iz celog sveta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: