Društvo 0

09.04.2024.

13:16

"Zdrav sladoled", omiljena poslastica niških mališana VIDEO

Jedna Nišlijka došla je na ideju da od popularne letnje poslastice napravi pravi izvor vitamina. "Zdrav sladoled" sada je omiljeni slatkiš mnogih niških mališana.

Izvor: B92.net, TV Prva

"Zdrav sladoled", omiljena poslastica niških mališana VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Zdrav sladoled ovde prave i sami niški mališani.

Ovo leto u aprilu prosto traži slatko osveženje. Ako je uz to sladoled, još i zdrav, onda je to zadovoljstvo bez griže savesti. Na radionicama deca uče da prave zdrave sladolede. Uče i sve o zdravoj ishrani.

A u tome im pomaže Nišlijka Biljana Bilić koja se inače i bavi proizvodnjom bioposlastica. Na ovu ideju je došla zbog toga što je uvidela da sve veći broj mališana ima problema sa alergijama na gluten, šećer ili mleko.

"Došli smo na ideju da radimo ovo sa decom prosto zato što se puno dece javlja sa raznim alergijama. Alergija na gluten, na mleko, na šećer isto. I smatram da to uopšte nije nikakav njihov nedostatak. Zato sam htela da im pokažem da možemo nešto zdravo da napravimo. I da oni stvarno nemaju problema. A s druge strane deca vole da prave kolače, vole svašta nešto po kuhinji. Tako da smo spojili lepo i korisno", kazala je Biljana Bilić.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Bez čekanja u redovima za bazene na Košutnjaku

Tokom predstojeće letnje kupališne sezone, posetioci Otvorenog plivališta Košutnjak imaće priliku da ulaznice kupe onlajn, putem sajta tickets.rs i tako izbegnu čekanje u redu za kupovinu karata na ulazu ovog plivališta.

15:23

5.7.2024.

1 d

Podeli: