Ekonomija 0

04.07.2024.

19:03

Leskovac potpisao koncesiju na 20 godina za gradski i prigradski prevoz

Predstavnici Grada Leskovca potpisali su ugovor o koncesiji sa prevoznicima Frenki komerc, ASP doo Jugotrans i Kanis, za gradski i prigradski prevoz, koji će važiti 20 godina.

Izvor: eKapija

Leskovac potpisao koncesiju na 20 godina za gradski i prigradski prevoz
Milos Momcilovic / Shutterstock.com

Podeli:

"Ugovorom smo definisali standarde i kvalitet usluge prevoza, uključujući redovnost, tačnost, čistoću vozila i ispravnost instalacija. Prevoznik je obavezan da omogući visok kvalitet usluga tokom trajanja ugovora, sa naglaskom na poštovanje reda vožnje i dostupnost usluga osobama sa smanjenom mobilnošću, odnosno sa određenim stepenom invaliditeta. Obuhvat prevoza prema ugovoru je 1.729.643 kilometara, sa tendencijom povećanja na 2.200.000 kilometara, a broj linija povećan", rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je dodao da je Grad organizovati i vršiti kontrolu obavljanja prevoza, dok će privatni partner obezbediti finansijska i tehnička sredstva za sprovođenje javnog prevoza tokom 20 godina, garantovajući kvalitet usluge, prenosi Ekapija.

Istakao je da je period implementacije ugovora šest meseci i da se u tom vremenskom periodu treba preko javnih nabavki nabaviti i ugraditi GPS uređaji, formira red vožnje, karte da se odštampaju, da se podele kartice povlašćenim kategorijama i dr.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Bez čekanja u redovima za bazene na Košutnjaku

Tokom predstojeće letnje kupališne sezone, posetioci Otvorenog plivališta Košutnjak imaće priliku da ulaznice kupe onlajn, putem sajta tickets.rs i tako izbegnu čekanje u redu za kupovinu karata na ulazu ovog plivališta.

15:23

5.7.2024.

1 d

Podeli: