Društvo 0

02.10.2024.

12:37

Oni svakodnevno pokazuju svoju humanost: Sada pomažu Loreni da prohoda i progovori VIDEO

U Zloćudovu, selu nedaleko od Leskovca, godinama se organizuju humanitarne akcije.

Izvor: B92.net/TV Prva

Oni svakodnevno pokazuju svoju humanost: Sada pomažu Loreni da prohoda i progovori VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Na humanitarnom turniru u basketu 29 ekipa iz Leskovca, Vlasotinca i još sela u Jabloničkom okrugu. Pored košarkaša tu su bili i ozbiljni stonoteniseri, a tribine na igralištu za basket svake večeri su prepune gledalaca. 

Udruženje "Familija" iz Zloćudova svake godine pokrene više humanitarnih akcija.  Ovog puta na preporuku fondacije "Pokreni život" pomoći će Loreni Dimitrijević da ode na operaciju i prohoda.

Devojčica Loren Dimitrijević koja ima pet godina potrebna je operacija kako bi mogla da prohoda i progovori. Potrebno je još samo malo skupiti para i, kako kažu, biće dobro.  Čak i lekari kažu da će ta operacija uspeti zato što su uradili sve analize i Lorena ima velike šanse da hoda i da progovori.

Akciju u okviru udruženja koje se zove "Familija", zato što su svi u ovom selu kao jedna familija, pokrenuli su studenti da budu humani,  da pomognu onome kome treba, a onda su im se priključili svi meštani i tako godinama organizuje humanitarne akcije. Takođe, oni su i ekolozi, zasadili su u poslednjih godinu i po dana više od 500 stabala raznog drveća u selu, a onda su tu postavili sistem kap po kap da to drveće ne bi uvenulo.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: