Društvo 0

30.08.2024.

15:00

Leskovčani opet oborili svetski rekord

Najatraktivniji deo pratećeg programa leskovačke Roštiljijade je priprema najveće pljeskavice na svetu. Petočlana ekipa osmi put oborila je sopstveni rekord.

Izvor: BIZLife/RTS

Leskovčani opet oborili svetski rekord
V.Dr/Shutterstock

Podeli:

Na 34. Roštiljijadi u Leskovcu napravljena je pljeskavica od 86 kilograma i 400 grama roštiljskog mesa i postavljen je novi rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu, što je za čak šest kilograma više od prošlogodišnjeg rekorda postavljenog takođe na toj manifestaciji, prenosi BizLife.

Sve se dimi od roštilja u centru Leskovca VIDEO

Prečnik pljeskavice nakon pečenja iznosio je 210 centimetara, a debljina dva centimetra.

Majstori za najveću pljeskavicu bili su Predrag Lazarević, Ivica Zdravković, Ljubiša Đorđević, Stefan i Bojan Cvetković iz leskovačkih restorana "Dva drugara" i "Koliba".

Ovo je dan kada Leskovac postaje centar Srbije

Ništa ovde nije lako, od pripreme ogromne pljeskavice i pečenja do najkomplikovanijeeg dela, okretanja. Zbog malog tehničkog problema, koji nije uticao na regularnost, nedostaje osmeh na licima, prenosi RTS.

"Savršen oblik te pljeskavice i izvanredno je pečena, mislim da je tim koji je pobedio, desili su se tehnički problemi gde su roštilji izmrdali", kaže Predrag Lazarević, majstor roštilja.

"Pa, već je postalo preteško, povećali smo roštilj međutim nastao je problem nismo ih učvrstili nekom prikladnom tehnikom i roštilji su se odvojili", dodaje Ljubiša Đorđević, majstor roštilja.

Prilikom okretanja pljeskavica je pukla, ali nijedan komad nije otpao. Rekord je oboren. To je osmi put zaredom da ta ekipa obara i postavlja novi rekord na Festivalu roštilja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pre izgradnje nove linije BG voza izmešta se kolosek

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta zbog izmeštanja ulazno-izlaznih koloseka za povezivanje linije BG voza na postojeću železničku infrastrukturu u zoni ranžirne stanice Makiš u Beogradu.

13:43

13.9.2024.

1 d

Podeli: