Društvo 0

23.08.2024.

16:56

Završne pripreme: Uskoro kreće "Roštiljijada"; Totalna izmena saobraćaja

Turistička organizacija i grad Leskovac, ove godine organizuju 34. po redu Roštiljijadu u periodu od 26. avgusta do 1. septembra.

Izvor: tv4s

Završne pripreme: Uskoro kreće "Roštiljijada"; Totalna izmena saobraćaja
Shutterstock/Visionsi

Podeli:

Najveći festival roštilja u jugoistočnoj Evropi, koji je i najduža i najposećenija gastro-turistička manifestacija na Balkanu, tokom sedam dana trajanja, promoviše specijalitete sa roštilja, brendirano roštilj meso i Leskovac, kao gastronomski i ugostiteljski centar.

Takmičenje u pripremi najveće pljeskavice ,"Memorijal Novica Stanković – Šaponja" biće održano u četvrtak, 29. avgusta na Bulevaru oslobođenja. U okviru pratećih dešavanja istog dana biće organizovano tradicionalno takmičenje majstora roštilja "Miodrag Gligorijević – Dragi Bure" u restoranu Visoke poslovne škole.

Takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola biće održano 30. avgusta u restoranu Trgovinsko – ugostiteljske škole, a u pripremi najveće pljeskavice iz ruke na Bulevaru oslobođenja, rekla je direktroka TOL-a Dijana Ranđelović.

Pored ukusnih specijaliteta, pripremili smo i bogat kulturno-zabavni sadržaj, koji podrazumeva i gostovanja najpoznatijih izvođača sa domaće muzičke scene. 34. Roštiljijadu koncertom otvoriće Saša Matić, kazala je direktorrka Turističke organizacije leskovac Dijana Ranđelović.

Izmena režima saobraćaja

Zbog održavanja manifestacije, a na osnovu Rešenja o privremenoj izmeni režima saobraćaja, doći će do potpunog zatvaranja saobraćaja na delu ulice Bulevar oslobođenja u centru Leskovca, na državnom putu I "b" reda broj 39 (nekada magistralni put M-9) i to od raskrsnice ulice Bulevar oslobođenja, sa ulicama Nikole Skobaljića i Cara Lazara (kod Tehnološkog fakulteta), do raskrsnice Bulevara oslobođenja sa ulicom Ivana Milutinovića (kod mosta na reci Veternici) u periodu od 24. avgusta u 16 časova do 2. septembra u 16 časova

Autobuska stajališta "Jugoplastika" i "Robna kuća" privremeno se stavljaju van upotrebe za vreme trajanja ove manifestacije, a zameniće ih postojeća stajališta zvana Tri šešira, Pošta i Dom partizana.

Javni autobuski prevoz za pravce prema Lebanu, Bojniku i Vučju će se odvijati na sledećoj relaciji: JP "GAS" – ulicom 28. Marta – Bulevarom Nikole Pašića – ulicom Južnomoravskih brigada.

Saobraćaj će se u ovom periodu odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i po regulisanim alternativnim pravcima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

13 h

Podeli: