Društvo 8

18.08.2024.

15:58

Ovo je dan kada Leskovac postaje centar Srbije

Grad Leskovac i Turistička organizacija grada Leskovca, godinama unazad, na prostoru Široke čaršije u centru Leskovca, organizuju privredno – turističku manifestaciju Roštiljijada.

Izvor: Agrotv

Ovo je dan kada Leskovac postaje centar Srbije
Shutterstock/Visionsi

Podeli:

Ova manifestacija postaje najveći gastronomski događaj na prostoru Balkana i jedna od najvećih u Evropi. S obzirom na broj posetilaca, izlagača i prateće sadržaje, Roštiljijada je jedna od najznačajnijih manifestacija u Srbiji, te sa pravom zauzima posebno mesto u republičkom kalendaru priredbi TO Srbije.

Procena organizatora su da je godišnje poseti više od pola miliona ljubitelja dobre hrane i kvalitetnog provoda i taj broj se svake godine povećava. Leskovac, kao nekadašnji "Mali Mančester" – grad tekstila, "grad kozmetike", "sajamski grad", danas se na turističkoj karti Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja i Roštiljijadi.

Posetioce 26,27 i 28. avgusta očekuju dobar roštilj i nastupi Saše Matića, Željka Vasića i Sanje Vučić.

Takmičarski deo manifestacije počinje 29. avgusta, kada će u 18.30 biti upriličen "Memorijal Novica Stanković – Šaponja" – takmičenje u pripremi najveće pljeskavice, dok će goste u večernjim časovima zabavljati Uroš Živković. Isti dan će u restoranu Visoke poslovne škole u Leskovcu biti organizovano takmičenje majstora roštilja "Miodrag Gligorijević – Dragi Bure"

Fešta se nastavlja narednog dana, sa takmičenjem učenika srednjih ugostiteljskih škola i koncertom Elme Sinanović, kao i takmičenjem za najveću pljeskavicu "iz ruke".

Poslednji dan avgusta je rezervisan za popularnu grupu Zana.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: