Ekonomija 0

15.10.2024.

16:00

Najavljena investicija od 24 miliona u Kruševcu: Evo o čemu je reč

Kompanija "14. oktobar" iz Kruševca proslavila je 101. godinu postojanja u prisustvu visokih zvaničnika iz Češke i Srbije, a najavljena je i nova investicija.

Izvor: Tanjug

Najavljena investicija od 24 miliona u Kruševcu: Evo o čemu je reč
TinnitusDoll/Shutterstock

Podeli:

Najavljena je i nova investicija koja obuhvata izgradnju objekata i infrastrukture unutar postojećeg fabričkog kompleksa, kao i kupovinu opreme i uređaja za značajno povećanje proizvodnih kapaciteta, u iznosu od 24 miliona evra, saopštila je danas kompanija "14. oktobar".

Kako je saopšteno, u 2025. godišnji promet biće 30 miliona evra i fabrika će zapošljavati 370 radnika, dok su u 2026. godini planirani projekti od 42 miliona evra i 50 novih radnih mesta.

Tokom 2027. godine biće investirano 70 miliona evra i otvoreno još 50 novih radnih mesta, navodi se u saopštenju.

Proslavi povodom 101. godine postojanja prisustvovali su ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, ministar odbrane Slovačke Robert Kalinjek, ambasador Slovačke Mihal Pavuk i ambasador Češke Jan Bondi, kao i rukovodstvo "Czechoslovak Group" - direktor divizije Jan Marinov i direktor MSM Group Miloslav Mahut.

Generalni direktor fabrike "14. oktobar" Petar Miljković rekao je da investicija od 24 miliona evra predstavlja važan korak u unapređenju proizvodnje i tehnoloških kapaciteta.

"Težimo vrhunskim standardima, povećanju proizvodnje i razvoju novih proizvoda koji će nas pozicionirati u svetu, ulaganjima postajemo konkurentniji na globalnom tržištu, što je od ključnog značaja za dugoročnu održivost fabrike, ali i doprinos lokalnoj zajednici i ekonomiji i kontinuiranom ispunjavanju potreba partnera i kupaca, uz zadržavanje najviših standarda kvaliteta i bezbednosti", zaključio je Miljković.

Kako je saopšteno, inovacije, savremeni proizvodni procesi, digitalizacija i automatizacija čine da fabrika "14. oktobar" budu konkurentni na globalnom tržištu, a kontinuirano ulaganje u razvoj zaposlenih je ključ dugoročnog uspeha.

Fabrika "14. oktobar" je lider u proizvodnji visokokvalitetnih metalnih delova za širok spektar industrijskih potreba - od civilne mehanizacije do vojnih programa.

Pored civilnih mašina i komponenti za železničke sisteme, kompanija ima i značajan vojni program za proizvodnju municije velikih kalibara i ispunjava najstrože međunarodne standarde.

Fabrika "14. oktobar" je od 2017. godine postala deo češke kompanije "Czechoslovak Group" i ušla u novu fazu modernizacije i globalne ekspanzije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: