Društvo 0

12.09.2024.

20:10

Kruševljani se osećaju bezbedno, a evo šta kaže statistika VIDEO

Policijska uprava grada Kruševca uspela je u prvih sedam meseci da smanji stopu kriminaliteta. Rasvetljeno je gotovo 80 odsto krivičnih dela, dok je razbojništva duplo manje.

Izvor: B92.net/TV Prva

Kruševljani se osećaju bezbedno, a evo šta kaže statistika VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Kruševac je bezbedan grad, to misle naši ispitanici, ali to potvrđuju i brojke. U prvih 7 meseci ove godine smanjena je stopa kriminaliteta za 3,2 odsto i ostvareno je stabilno stanje bezbednosti.

"Stabilno stanje bezbednosti, osim smanjenja stope kriminaliteta za 3,2 odsto. Ogledaju se u tome što je smanjen broj krivičnih dela opšte kriminaliteta, to su ona krivična dela koja najviše pogađaju naše građane, to su krivična dela imovinskog karaktera. Između ostalih, po strukturi izdvajaju se krivična dela teška krađa, gde je broj krivičnih dela u ovoj godini za prvih 7 meseci smanjen za 27 odsto u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Ivan Milenković, načelnik PU Grada Kruševca.

"Zatim broj krivičnih dela krađa smanjen je za 11 odsto, dok je broj krivičnih dela razbojništvo smanjen za 37 odsto", dodao je Milenković.

Angažovanje policijskih službenika u istom periodu ove godine pomoglo je da se sa ulica ukloni oko šest kilograma droge od ukupno 216 zaplena. Ove brojke ulivaju sigurnost kod Kruševljana i poverenje u policijskog službenika.

Ove godine su postignuti znatno bolji rezultati nego u istom periodu prošle godine.

"Što se tiče statistike, ona je pouzdana i kada je u pitanju broj krivičnih dela, i kada je u pitanju krivična dela iz oblasti droga i kada je u pitanju javni red i mir, kao i kada je u pitanju bezbednost saobraćaja, tako da ukupno stanje bezbednosti na području Policijske uprave Kruševac je pouzdano", zaključio je Milenković.

Kruševljani možda nisu upoznati da je smanjena stopa kriminaliteta, ali navode da se osećaju bezbedno u svom gradu.

Šta su rekli Kruševljani pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: