Društvo 2

15.05.2024.

19:19

Postavljene prve "Emotivne table"

Kruševac je na najbitnijim i najfrekventnijim mestima u gradu, od prošle nedelje počeo da postavlja tzv. "emotivne table" u okviru vertikalne saobraćajne signalizacije.

Izvor: B92.net

Postavljene prve "Emotivne table"
Grad Kruševac

Podeli:

Njihova poruka je jednostavna, emotivna i ilustrativna, sa autentičnim vizuelnim identitetom, kako je izjavio gradonačelnik Ivan Manojlović.

Na prvom mestu je bezbednost mališana, ali i svih sugrađana, učesnika u saobraćaju. Time se pokazuje odgovorna politika i briga o veoma važnom segmentu javnog života, kao što je gradski saobraćaj, navodi se na sajtu Grada.

Grad je preduzeo inicijativu, i u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja i Poslovnim centrom koji postavlja table, realizuje ovu aktivnost, koja daje dodatnu dimenziju stereotipu vertikalne signalizacije.

Konkretno, na potezu ispred Školskog dispanzera postavljena je tabla koja upućuje na važnost čuvanja parking mesta namenjenih roditeljima koji dovode bolesnu decu, a koja se često koriste za druge svrhe.

Iz tog razloga, Gradonačelnik je apelovao na vozače da poštuju propise, posebno na lokacijama gde se kreću osetljive grupe kao što su deca, predškolci, trudnice…

Nova forma tabli sigurno će doprineti upečatljivosti, ali i uočljivosti od strane vozača, a u narednom periodu planira se postavljanje ovakvih oznaka i na drugim, za to opredeljenim lokacijama.

Takođe, ideja će se primeniti i na horizontalnu signalizaciju, u kom cilju je organizovan likovni konkurs za učenike PU "Nata Veljković" i mlađih razreda osnovnih škola. Tema je "Naš parking – naša bezbednost", a najbolji radovi biće upotrebljeni kao ilustracija na kolovozima i trotoarima.

Konkurs je raspisala Kancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Kruševac, a žiriraće Savet za mlade.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

14 h

Podeli: