Sreda, 13.09.2023.

09:52

Nova trafostanica i elektromreža u Dvoranu i Petini

Juče su Jasmina Palurović, gradonačelnica Grada Kruševca, Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika, Ivan Anđelić, načelnik Rasinskog upravnog okruga i predstavnici Elektrodistribucije Kruševac - Saša Ćirić, direktor i Dragana Timić, rukovodilac Sektora za planiranje i investicije obišli naseljena mesta Dvorane i Petinu.

Izvor: B92.net

Nova trafostanica i elektromreža u Dvoranu i Petini
Foto: Grad Kruševac

U Dvoranu je Jamina Palurović, gradonačelnik Grada Kruševca je podsetila da je Elektrodistribucija Kruševac na osnovu zahteva Mesne zajednice Dvorane i kupaca električne energije Dvorana radi poboljašanja naponskih prilika i sigurnosti napajanja započela sa izgradnjom nove stubne trafostanice.

"Snaga trafostanice 'Dvorane 4' je 160kVA. Ona će preuzeti deo potrošača iz trafostanice 'Dvorane 3', 'Poljaci' i 'Lovci 3' za postojeće aktivne kupce, koje čine 30 domaćinstva", rekao je direktor Elektrodistribucije Kruševac i dodao da je vrednost ove investicije 2,6 miliona dinara.

Gradonačelnica je izjavila da je rekonstrukcijom MNN iz TS 10/0,4 kV Petina predviđena zamena svih drvenih i dotrajalih betonskih stubova kao i zamena celokupne mreže.Takođe rekonstrukcijom ove mreže izvršiće se i zamena svih priključaka samonosećim kablovskim snopom.

"Ovom rekonstrukcijom trajno se rešavaju problemi 45 domaćinstava sa lošim naponskim prilikama", rekla je gradonačelnica.

Saša Ćirić, direktor Elektrodistribucije Kruševac je rekao da se Trenutno izvode građevinski radovi, podignuti su svi UZB stubovi, radi se na iskopu i podizanju nosećih stubova nakon čega će se pristupiti i elektro radovima.

"Postaviće se 22 noseća i 17 zateznih stubova. Vrednost ove investicije je 7,6 miliona dinara", dodao je.

Najavio je i da će Elektrodistribucija uložiti 300 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju novih trafostanica na teritoriji grada Kruševca.

Mesna zajednica Dvorane ima 420 domaćinstva, najveće selo je Dvorane, dok mesnu zajednicu čine sela Petina, Poljaci i Lovci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: