Servisne informacije 0

03.07.2024.

8:59

Sve češće tuče u Kragujevcu

U noći proteklog vikenda između petka i subote, ekipa Hitne pomoći Kragujevac pozvana je da pruži pomoć povređenom u tuči koja se dogodila u Ulici Aleksandra I Karađorđevića, nedaleko od raskrsnice sa Ulicom Kneza Miloša.

Izvor: Glas Šumadije

Sve češće tuče u Kragujevcu
Shutterstock/ToskanaINC

Podeli:

U gradu se pročulo da je mladić bio teško povređen. Prema informaciji koja je stigla iz Hitne pomoći na pitanje o tuči, incident se desio oko 02.20 časova, a povređen je odmah zbrinut na licu mesta.

Podsećamo da se nedavno u gradu, pre bezmalo dva meseca, na istom mestu, na raskrsnici ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića i Kneza Miloša, dogodio incident, gde je mladić bio oboren na pod i udaran. Gradom je kružio i snimak pomenutog incidenta, a policija je preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti iako slučaj nije bio prijavljen. Naime, istraga je bila pokrenuta, jer su i do policije stigle određene informacije.

Prema rečima specijalnog pedagoga Borisa Hermana, u poslednje vreme broj tuča se nije povećao u odnosu na protekle godine. Njegov subjektivni osećaj je da takvih incidenata ima kao i nekada, ali da su sada telesne povrede ozbiljnije, te mogu dovesti do trajnih fizičkih ili psihičkih posledica.

"Sada imamo više medija i društvenih mreža, pa lakše dolazimo do informacija, tako da ljudi drugačije reaguju. Podaci, takođe, pokazuju da su intenziteti nasilja u smislu telesnih povreda češći. Neretko dolazi do teških telesnih povreda nego ranije. Pored toga, sada se noževi koriste mnogo više, ubadanja su vrlo česta sa ozbiljnim posledicama, koja se svrstavaju na Sudu u kategoriju teških krivičnih dela kao što su ubistva", navodi Herman.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: