Kultura 0

13.05.2024.

12:03

Prvi put u Kragujevcu: Jedinstveni mjuzikl oduševio građane VIDEO

U teatru u Kragujevcu prvi put se izvodi mjuzikl, brodvejski hit Zorba.

Izvor: B92.net/TV Prva

Prvi put u Kragujevcu: Jedinstveni mjuzikl oduševio građane VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Ogromno je interesovanje publike za kragujevački Zorbi. Pre neko veče su dodavali stolice za publiku, a večerašnja predstava je potpuno rasprodata.

"Ljudi su jako zadovoljni, euforični, jer nikada u Kragujevcu se nije igrao mjuzikl. Pogotovo takva vrsta mjuzikla kao što je Brodvejski, koji se zove Zorba. Mi smo dobili autorska prava od te Brodvejske agencije, otkupili smo ih tačnije, a i imamo reditelja iz Bjelsko Bjala, grada pobratima, koji se zove Vitoval Mozerkijevič, on je tamo direktor i reditelj i glumac i stvarno je pogođena stvar", rekao je Saša Pilipović, glumac Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

Kako je naveo, Kragujevčani su jako zadovoljni.

"Dobro je da imamo pevača i glumca, tako da su to pet glavnih uloga, osim Zorbe, tu je i Hortenzija, Niko, Sudbina i Udovica, i čitav ansambl peva kroz horske izvedbe. Stvarno jedna prelepa priča o životu, jer Zorba je život, priča o životu, o ljubavi, o mržnji, o smrti, o odnosu prema životu i prosto jedna večita filozofska i životna tema, život i to je jako dobro došlo do naše publike i do njihovih srca", zaključio je Pilipović.

Kako izgleda ovaj mjuzikl pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: