Hronika 1

27.10.2024.

12:18

Nakon požara u mlekari građani zabrinuti: Oglasio se Institut za javno zdravlje

Na osnovu situacije prouzrokovane požarom u okviru napuštenog objekta mlekare "Kuč kompani", Institut za javno zdravlje Kragujevac, konstatuje da je koristeći rezultate automatskog monitoringa kvaliteta vazduha u Kragujevcu nije došlo do prekoračenja.

Izvor: RINA

Nakon požara u mlekari građani zabrinuti: Oglasio se Institut za javno zdravlje
RINA

Podeli:

Koristeći rezultate automatskog monitoringa kvaliteta vazduha u Kragujevcu na lokaciji Kosovska 8. Agencije za zaštitu životne sredine RS, gde se na svakih sat vremena prate zagađivači vazduha sumpor dioksid, azotovi oksidi, prizemni ozon, ugljen monoksid i suspendovane čestice, nije došlo do prekoračenja dozvoljenih koncentracija praćenih aeropolutanasa.

 Požar u poznatoj mlekari VIDEO

"Rezultati merenja kvaliteta, sa najbližeg mernog mesta fiksne stanice u odnosu na objekat koji je goreo, sa lokacije naselje Aerodrom škola „Mirko Jovanović“ na kojoj se kontinuirano 24 sata mere zagađivači: sumpor dioksid, azotovi oksidi i čađ, kao i suspendovane čestice pm10 nisu izmerene više od dozvoljenih vrednosti", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Uzimajući u obzir izmerene vrednosti sa najbližeg mernog mesta, u naselju Aerodrom gde nije dolazilo do prekoračenja dozvoljenih vrednosti, nije ni postojala opasnost od ugrožavanja zdravlja građana kvalitetom vazduha.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: