Hronika 0

10.08.2024.

11:24

Kabal uzrok požara u Kragujevcu? Ovo su najnoviji detalji FOTO/VIDEO

U Kragujevcu je juče oko 18 sati izbio požar u fabrici za proizvodnju peleta,"Dorado", a povređenih nema.

Izvor: B92.net/TV Prva

Kabal uzrok požara u Kragujevcu? Ovo su najnoviji detalji FOTO/VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Posle višesatne borbe sa vatrenom stihijom, požar je tokom noći stavljen pod kontrolu.

Ne pamti se požar ovakvih razmera u Kragujevcu: Izgorela fabrika peleta

Požar je jedan od najvećih u Kragujevcu i ovom delu Šumadije je lokalizovan i nije se proširio na okolno naselje i šumu, ali žar i ovog jutra još uvek tinja. U krugu fabrike se oseća paljevina, ulaze vatrogasna vozila koja polivaju vodom taj deo žarišta.

Ne zna se još uvek uzrok požara, a istraga će krenuti kada bude bezbedno da se uđe u ovaj deo koji je tokom večeri i noći goreo.

Požar su gasili 40 vatrogasaca, 15 vozila, sve raspoložive snage u Kragujevcu, vatrogasne ekipe, javna komunalna preduzeća, vojska, policija, ali i kolege vatrogasci iz Jagodine, Kruševca, Kraljeva i Čačka.

"Ovde jedan čovek priča koji je tu zaposlen da se kabal zapalio i da je samo pao dole na pelet, odnosno na kamion i onda se zapalio bager i tako je to počelo goreti. Čula se i pucnjava, to kada je počelo pa pukne, jednom, dva puta, posle je duvao vetar i tako zahvatio ceo krug", rekao je Kragujevčanin na licu mesta.

Meštani ovog dela grada bili su u strahu da im vatra ne dođe do domova, jer je jak vetar lako raspirivao vatru.

"Izgledalo je zastrušujuće. Plamen i dim bili su tako blizu. Na svu sreću reagovalo se na vreme. Požar je loklalizovan, odmah su okružili kritično područje i uspeli su da suzbiju stihiju. Sprečili su da se vatra proširi na šumu, jer bi to bila prava katastrofa. Svaka čast hrabrim vatrogascima, herojski su reagovali", kaže za RINU meštanin Vaso Knežević.

Kako izgleda fabrika jutro nakon požara pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

21 h

Podeli: