Ekonomija 2

27.06.2024.

16:06

Cene smeštaja otišle u nebesa: Tri noćenja i do 900 evra

U Kragujevcu večeras počinje Arsenal fest, piše RTS. Među izvođačima koji će nastupiti su i Kijanu Rivs sa bendom Dogstar, Bijelo dugme, Zdravko Čolić...

Izvor: RTS

Cene smeštaja otišle u nebesa: Tri noćenja i do 900 evra
VladaKg03 / Shutterstock.com

Podeli:

Upravo zbog toga vlada pomama za smeštajem u Kragujevcu. Cene su znatno skočile i za tri noćenja u privatnom smeštaju treba izdvojiti i do 900 evra.

Kragujevac u junu je u znaku Arsenala. Na festival dolaze gosti iz cele Srbije, regiona, ali inostranstva. Traže prenoćište za  naredna tri dana. U vreme festivala cene smeštaja u hotelima i privatnim apartmanima vrtoglavu skaču, ali pogotovo ove godine. Možda baš zbog toga što će prve festivalske večeri nastupiti holivudska zvezda,  Kijanu Rivs sa svojim bendom Dogstar.

“Ja imam 15 stanova. Svih 15 su izdati, po ceni od 100 do 300 evra po noći. Inače, cena u normalnom periodu je od 30 do 50 evra noć”, kaže stanodavac, Bojana Petrović.

I pored tako visokih cena, smeštajni kapaciteti u Kragujevcu su gotovo popunjeni.

“U Kragujevcu je negde oko 2.500 smeštajnih kapaciteta kada su u pitanju i hotelski i privatni smeštaj. Naše infomracije i saznanja do kojih smo došli jeste da za sada 80 procenata popunjeno”, kaže direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac, Mirjana Milenković.

Velikom broju turista raduju se i kragujevački ugostitelji i spremno ih dočekuju. Očekuju više gostiju i nadaju se većem obimu posla, ali i većoj zaradi.

A zarada od festivala napuniće  i  gradsku kasu.

“Posetioci su da kažem galantni i to je jedan viši sloj ljudi koji troši novac i to nama znači. To se vraća u budžet grada i samim tim možemo da reinvestiramo taj novac i u ovaj da tako kažem komunalne neke usluge, a i u svakako kulturnu ponudu grada Kragujevca u šta spada i Arsenal”, rekao je član Gradskog veća za privredu, Radomir Erić.

Na Arsenal festu će ove godine na tri bine na prostoru Kneževog asrsenala nastupiti oko 50 izvođača. Među njima, pored Kijanu Rivsa, su i Partibrejkersi, Bijelo dugme, Zdravko Čolić i simfonijski orkestar…

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Menjaju se cene za održavanje zgrada?

Nadzorni odbor Javnog preduzeća "Gradsko stambeno" Beograd uputio je Sekretarijatu za finansije - sektoru za cene, zahtev za povećanje naknade za održavanje zgrada, koje imaju zaključen ugovor sa njima.

12:16

28.6.2024.

1 d

Podeli: