Društvo 2

23.10.2024.

18:07

Gradi se amfiteatar na jezeru: Evo šta će još biti u kulturno-sportsko-rekreativnom centru u Kragujevcu

Gradska turistička organizacija Kragujevac raspisala je tender za izgradnju amfiteatra sa multifunkcionalnom binom na jezeru Bubanj, u sklopu budućeg kulturno-sportsko-rekreativnog centra.

Izvor: Pressek

Gradi se amfiteatar na jezeru:  Evo šta će još biti u kulturno-sportsko-rekreativnom centru u Kragujevcu
Neda Gavrilovicc/Shutterstock

Podeli:

Ova prva faza projekta obuhvata gradnju tribina u obliku amfiteatra sa kapacitetom od oko 450 mesta, kao i multifunkcionalne bine za održavanje kulturnih manifestacija, natkrivene čeličnom nadstrešnicom.

Centar će se nalaziti na potezu između Avantura parka i hale Jezero, a u kasnijim fazama planirana je gradnja sportskih terena i pešačkih staza. Druga faza uključuje sportske terene i pešačke staze, dok treća faza predviđa proširenje kapaciteta tribina na oko 1.000 mesta.

Vrednost prve faze gradnje amfiteatra procenjuje se na 47.333.333 dinara bez PDV-a, a sredstva su obezbeđena delom od Ministarstva turizma i omladine (35.000.000 dinara), dok je Grad Kragujevac obezbedio 10.000.000 dinara.

Tender za prvu fazu radova otvoren je do 18. novembra, a firma koja bude odabrana imaće rok od 120 dana za završetak radova. Očekuje se da prva faza bude gotova do aprila 2025. godine, nakon čega će Gradska turistička organizacija konkurisati za sredstva za nastavak projekta.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Gradi se stanična zgrada na novoj BAS stanici

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je javni poziv za izgradnju stanične zgrade u okviru kompleksa nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, a ponude se mogu poslati do 22. novembra.

8:20

22.10.2024.

1 d

Podeli: