Društvo 0

17.10.2024.

15:03

Uvode kamere za prekoračenje brzine na teritoriji ovog grada

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine nedavno je instaliran i pušten u rad u Batočini.

Izvor: infoKG/Jovana Mladenović

Uvode kamere za prekoračenje brzine na teritoriji ovog grada
Shutterstock/APChanel

Podeli:

U planu je, prema saznanjima portala InfoKG, da u narednom periodu bude uspostavljen i na teritoriji grada Kragujevca.

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine pušten je u rad krajem prošlog meseca na državnom putu Kragujevac-Batočina, a u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, budući da je najveći broj prekršaja na srpskim putevima izvršen upravo prekoračenjem brzine.

U planu je da ovaj sistem pokriva i teritoriju grada Kragujevca.

"Na teritoriji grada Kragujevca, u narednom periodu, u planu je uspostavljanje sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja brzine, o čemu je sačinjen Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Kragujevca i Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Kragujevcu", navode iz ovdašnje PU.

Ovaj sistem olakšava evidentiranje prekršaja prekoračenja brzine na osnovu kojih će se podnositi prekršajne prijave, a prisustvo Saobraćajne policije na deonici koju pokriva nije neophodno.

Vlasniku vozila kojim je učinjen prekršaj biće upućen poziv da u roku od 8 dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu osobe koja je učinila prekršaj. Ukoliko vozilom u trenutku činjena prekršaja nije upravljao vlasnik, on je dužan da dostavi pisanu izjavu overenu od strane nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi ko je učinio prekršaj.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

20 h

Podeli: