Društvo 0

03.10.2024.

12:59

Rekonstruisani studentski domovi u Kragujevcu VIDEO

Počela je nova akademska godina, a završeni su i radovi na renoviranju studentskih domova u Kragujevcu.

Izvor: B92.net/TV Prva

Rekonstruisani studentski domovi u Kragujevcu VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

U Kragujevcu ima 781 slobodno mesto, četiri paviljona, a pre 3 godine izgrađen je nov objekat,  a svakog leta kad je raspust, koristi se vreme da se objekti rekonstruišu, renoviraju i srede.

"Kao i svake godine, ovo je termin u kome se prvo useljavaju brucoši,  koji su već rangirani i upravo ovih dana se završava proces useljenja studenta koji prvi put upisuju prvu godinu.  Ono što je bitno reći jeste da od 15. septembra do 31. oktobra je rok za podnošenje prijava  za studente starijih godina i taj postupak je krenuo i u toku je", rekao je Mlađan Dimitrijević, direktor Studentskog centra.

Pored toga, tradicionalno, kao i svake godine, poštujući donešene planove  studenski centar je uložio značajne napore kako bi izvršio adaptaciju  i renoviranje dela prostora u kome obitavaju studenti. 

"Što se tiče smeštaja, isto tako i što se tiče ushrane.  Pomenuo bi pre svega nešto čime smo ponosni, a odnosi se na izgradnju tri solarne elektrane, sve ukupno oko 80 kilovata i izrade projektne dokumentacije za instaliranje solarne elektrane  od 35 kilovata na krovu trećeg paviljona", rekao je Dimitrijević.

Kako navodi, ove godine su uspeli da adaptiraju još 10 kupatila u prvom paviljonu, urade laminat na četiri sprata prvog paviljona i nabave značajne komponente u segmentu opreme za ishranu i vešeraj. 

U Studenskom domu u Kragujevcu je i 12 slobodnih mesta za strane studente,  a podaci pokazuju da ih je sve više u Kragujevcu. Procenjuje se da 1.000 studenta iz inostranstva studira na Univerzitetu u Kragujevcu.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: