Društvo 0

01.10.2024.

9:22

Još jedan grad dobio novi centralni informacioni sistem za katastar

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je u Kragujevcu uspešno implementiran novi centralni informacioni sistem za katastar nepokretnosti.

Izvor: B92.net

Još jedan grad dobio novi centralni informacioni sistem za katastar
TinnitusDoll/Shutterstock

Podeli:

Nakon Beograda, Novog Sada i Niša, Kragujevac postaje još jedan veliki centar u Srbiji u kom je ovaj savremeni sistem uveden, doprinoseći većoj efikasnosti i transparentnosti u radu katastra, navedeno je u saopštenju Republičkog geodetskog zavoda.

Građani Kragujevca će od novog katastarskog sistema imati brojne benefite, koji uključuju pre svega pravnu sigurnost i efikasnost jer su otklonjene višedecenijske neusaglašenosti, što obezbeđuje veću pravnu sigurnost imovine i značajno unapređuje efikasnost rada RGZ-a.

Sledeći benefit je podrška ekonomskom razvoju, pošto je ovaj informacioni sistem osnov za dalji ekonomski razvoj grada, stvarajući stabilne uslove za investicije i rast lokalne privrede.

Novi sistem spada među prvih pet u svetu po kvalitetu i efikasnosti, što potvrđuje poziciju Srbije na globalnoj mapi inovativnih rešenja u zemljišnoj administraciji.

Uvođenjem kompletno digitalizovanih procesa, sigurnost podataka je garantovana, a mogućnost grešaka svedena na minimum.

Projekat je realizovan u saradnji sa Svetskom bankom, u okviru projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji", čime se osigurava usklađenost sa međunarodnim standardima i najboljim praksama, ističe se u saopštenju RGZ-a.

Dodaje se da RGZ nastavlja rad na unapređenju katastarskih sistema širom Srbije, sa ciljem da svaka lokalna zajednica oseti korist od najmodernijih rešenja i inovacija u oblasti zemljišne administracije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: