Društvo 0

25.09.2024.

19:27

Metalni kontejner pao na skupoceni automobil FOTO

U strogom centru Kragujevca u blizini pozorišta došlo je do incidenta kada je metalni kontejner pao na uredno parkirani automobil, nimalo jeftino vozilo marke "Mercedes".

Izvor: RINA

Metalni kontejner pao na skupoceni automobil FOTO
RINA

Podeli:

Kada je došao do svog automobila, vozač je ostao zatečen prizorom koji je video.

"Na automobilu je nastala znatna šteta. Potpuno je oštećen branik u predelu na kom se nalaze važne elektronske komponente, stoga je ukupna šteta nekoliko hiljada evra. Ovo je zaista neviđena sramota, parking plaćamo poprilično skupo i ovo nas zadesi u centru grada", kaže za RINU vlasnik skupocenog automobila.

Vlasnik vozila dodaje da je odmah podneo zahtev za nadoknadu štete od JKP „Šumadija“, koje je nadležno za održavanje kontejnera.

Sa druge strane, JKP „Šumadija“ Kragujevac tvrdi da su kontejneri bili pravilno postavljeni i osigurani, te da do incidenta nije došlo zbog propusta s njihove strane. U saopštenju preduzeća navodi se da su svi kontejneri redovno održavani i postavljeni prema standardima, te da pad kontejnera nije posledica njihove greške.

"To nije tačno jer su kontejneri postavljeni na različitoj nivelaciji u odnosu na parking. Takođe kontejner je nepropisno stajao na zelenoj površini. Zato tvrdim da je do ovog incidenta došlo zbog lošeg postavljanja ili neodgovarajuće opreme", dodaje vlasnik.

Za kraj ističe da s obzirom na to da JKP Šumadija neće da prihvati odgovornost ovaj slučaj će definitivno dobiti sudski epilog, ali vlasnik vozila smatra da se na taj način bespotrebno odugovlače ovakvi postupci te da bi JKP Šumadija trebalo odgovornije da se posveti održavanju pakinga, a ne da prvo dovodi vozače u situciju da im automobili nisu bezbedni, a onda još da uslovljava pokretanje sudskih postupaka zbog izbegavanja prihvatanja odgovornosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: