Društvo 0

21.09.2024.

9:20

Sportski kompleks "Šumadija" mora da se ozakoni

Gradska uprava za razvoj i investicije Kragujevac raspisala je tender za izradu dokumentacije za ozakonjenje sportskog kompleksa "Šumadija" Kragujevac.

Izvor: eKapija

Sportski kompleks "Šumadija" mora da se ozakoni
Shutterstock/Grassmemo

Podeli:

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, sportski kompleks fudbalskog kluba "Šumadija" je upisan u listu nepokretnosti br.9 sa ukupnom površinom 22,620 kvadrata. Kompleks se sastoji od glavnog stadiona, pomoćnog stadiona, terena za mali fudbal, balon sale, pomoćnog objekat u funkciji svlačionice i tribina.

Predmet ozakonjenja bi bio glavni stadion površine oko 380 m2, pomoćni objekat u funkciji svlačionice površine 210 m2 i tribina u celoj dužini od oko 280 m. Ovi objekti ne poseduju odobrenje za izgradnju.

"Tokom uspostavljanja Evidencije objekata koji nisu upisani u katastar nepokretnosti utvrđeno je da su na katastarskoj parceli br. 10819/4 KO Kragujevac 4 objekti bez ID broja - fudbalski teren i tribine, vidljivi na satelitskom snimku teritorije Republike Srbije iz 2015. godine", ističe se u tenderskoj dokumentaciji.

Vidljivost na ovom satelitskom snimku inače je uslov za sprovođenje postupka ozakonjenja obejkta. Treba istaći i da ozakonjenje nije isto što i legalizacija, jer se kod prvog samim rešenjem stiče pravo na upis u registar nepokretnosti, bez naknadnog izdavanja građevinske ili upotrebne dozvole.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: