Društvo 0

19.09.2024.

18:49

Rekonstrukcija stadiona "Čika Dača" u završnoj fazi

Radovi na uređenju stadiona "Čika Dača", koji će biti zaokruženi postavljanjem reflektora, trebalo bi da budu završeni do kraja narednog meseca, kako bi fudbaleri Radničkog početkom novembra mogli ponovo da zaigraju na svom terenu.

Izvor: RTK

Rekonstrukcija stadiona "Čika Dača" u završnoj fazi
Grad Kragujevac

Podeli:

Sa dinamikom rekonstrukcije, koja se odvija uz finansijsku podršku Fudbalskog saveza Srbije i sponzora kluba, danas se upoznao i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

On je ovom prilikom podsetio da će se novi gradski stadion graditi u Korman polju i dodao da će konkretnije informacije o tom projektu biti poznate tokom naredne godine.

"Trenutno rešavamo pitanje imovine i bavimo se izmenom Plana detaljne regulacije za to područje, dok se na nivou države radi reprojektovanje stadiona za novu lokaciju.

Nije isključeno da do kraja sledeće godine počne i sama izgradnja", rekao je Dašić.

Rekonstrukcija stadiona "Čika Dača" ulazi u završnu fazu.

Grad Kragujevac

Nakon postavljanja novih stolica na istočnoj i zapadnoj tribini i zamene semafora, započeti su radovi na postavljanju reflektora.

To će omogućiti da se na "Čika Dači" ubuduće utakmice igraju i u večernjim terminima, što će značiti i publici i igračima, posebno tokom tropskih letnjih dana.

Gradonačelnik Nikola Dašić, koji se upoznao sa dinamikom radova na uređenju stadiona "Čika Dača", podsetio je da je grad Kragujevac osnivač i vlasnik Fudbalskog kluba Radnički, koji svojim uspesima ispisuje nove stranice istorije kragujevačkog sporta.

"Zajednički napori svih zaposlenih u klubu, iz kojih su proistekli dobri rezultati na terenu i finansijska stabilnost, prepoznati su od strane države i svih relevantnih institucija, što se ovde i može videti", rekao je Dašić.   

Očekuje se da će fudbaleri Radničkog na svom terenu da zaigraju početkom novembra.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: