Društvo 0

15.09.2024.

9:20

Ovaj grad je jedan od najbržih u izdavanju građevinskih dozvola

Kragujevac je jedan od pet gradova i opština u Srbiji najbržih po izdavanju građevinskih dozvola, u kojima se do ovog dokumenta stiže u zakonskom roku od pet radnih dana.

Izvor: RTK/Bojana Krstić

Ovaj grad je jedan od najbržih u izdavanju građevinskih dozvola
DMZ001/Shutterstock.com

Podeli:

Brzina izdavanja građevinskih dozvola jedan je od kriterijuma za dobijanje NALED-ovog sertifikata kojim se potvrđuje povoljno poslovno okruženje u nekoj lokalnoj samoupravi, što investitorima u oblasti privrede garantuje da će na adekvatan način dobiti sve informacije i usluge, bez gubljenja vremena i dodatnih troškova.

Procedura izdavanja građevinskih dozvola u Kragujevcu je ista i za fizička i za pravna lica.

Do dobijanja dozvole za gradnju vodi nekoliko koraka, a čitav proces odvija se u zakonskom roku.

Samo izdavanje građevinske dozvole traje znatno kraće u odnosu na postupak koji treba sprovesti pre toga, a za koji je potrebno oko mesec dana.

Brzina izdavanja građevinskih dozvola jedan je od oko 60 standarda predviđenih NALED-ovim sertifikatom o povoljnom poslovnom okruženju, koje grad Kragujevac ispunjava.

Sertifikacija gradova i opština po meri privrede sprovodi se na području Jugoistočne Evrope i lokalnim samoupravama pruža smernice kako da kreiraju dobru poslovnu klimu i uvedu međunarodno priznate standarde efikasne i transparentne lokalne administracije.

U Kragujevcu je prošle godine fizičkim i pravnim licima izdato blizu 300 građevinskih dozvola, a od početka ove nešto više od 100. Najčešće se odnose na rekonstrukciju i adaptaciju postojećih objekata, ali i na izgradnju stambeno-poslovnih kompleksa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: