Društvo 0

07.09.2024.

12:54

Kragujevčanima uručeno 118 ugovora za nabavku kotlova na gas i pelet

U okviru projekta „Doprinos energetskoj tranziciji kroz modernizaciju sistema grejanja na teritoriji grada Kragujevca“ danas je dodeljeno 118 ugovora sugrađanima koji su dobili subvenciju za nabavku kotlova na gas i pelet.

Izvor: B92.net

Kragujevčanima uručeno 118 ugovora za nabavku kotlova na gas i pelet
Grad Kragujevac

Podeli:

"Treću godinu za redom Grad Kragujevac u saradnji sa resornim ministarstvom podržava zamenu kotlova u cilju smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora", rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevca, koji je u ime Grada građanima uručio ugovore.

Treći put, dodao je on, izdvajamo značajna sredstva koja u proseku iznose devet miliona dinara od čega sedam miliona daje Ministarstvo zaštite životne sredine, a dva obezbeđuje Grad, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca.

Ružić je naveo da se na javni poziv za učešće građana za dodelu bespovratnih sredstava za sprovođenje projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2024. godini na teritoriji grada Kragujevca prijavilo preko 400 zainteresovanih građana, a nakon ocene ispravnosti dokumentacije i bodovanja napravljena je rang lista na osnovu koje je njih 118 dobilo subvenciju. Subvencija pokriva do 50 posto iznosa potrebnog za zamenu kotla, a od ukupno 118 krajnjih korisnika 99 se odlučilo za kotlove na gas, a 19 za kotlove na pelet.

Ovo je značajna mera jer osetno doprinosi smanjenju zagađenja vazduha koji svi građani Kragujevca dišu, naglasio je Ružić, poručivši da će je Grad podržavati i u narednim godinama i podsetivši da je u prethodne tri godine ukupno 353 Kragujevčana dobilo subvencije u ukupnom iznosu od oko 27 miliona dinara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: