Društvo 0

05.09.2024.

11:38

Jubilarni Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu: Nikada više izlagača; Očekuju se novi rekordi VIDEO

Jubilarni, 20. Šumadijski sajam poljoprivrede biće održan od 5. do 8. septembra na Šumadija sajmu u Kragujevcu, a manifestaciju će, kako je najavljeno iz gradskog odeljenja za komunikacije, otvoriti ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović.

Izvor: B92.net/TV Prva

Jubilarni Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu: Nikada više izlagača; Očekuju se novi rekordi VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Najstarija i najposrećenija sajamska manifestacija očekuje da padnu novi rekordi, a sve počelo pre 20 godina na kvanteškoj pijaci otkako traje ovaj Sajam.

Svečano otvaranje manifestacije je u 11 sati, a pored ministra poljoprivrede otvaranju će prisustvovati i gradonačelnik grada Kragujevca.

"Ova manifestacija je spremana u jubileju 20 godina Šumadija sajma. Mnogo truda, mnogo pozitivne energije je uloženo da bi ovaj Sajam opstao i zaživeo, a iz godine u godinu trudimo se da bude sve bolji. Ovaj 20. će se pamtiti po velikom broju izlagača, nikada više, i u sajamskoj hali, i u prostoru ispred hale. Tu će biti od poljomehanizacije preko distributera, stočne hrane, repromaterijala, domaće radinosti, bukvalno sve za svakoga", rekla je Snežana Živanović Katić, članica Gradskog veća grada Kragujevca za razvoj sela.

Prvog dana sajma će, između ostalog, biti održano predavanje o prednostima zadružnog organizovanja u regionu i na lokalu, kao i panel posvećen podršci mladim poljoprivrednicima.

Drugog dana, u petak 6. septembra biće organizovana izložba i ocenivanje priplodnih grla ovaca u organizaciji Udruženja odgajivača goveda simentalske rase "Šumadija" Kragujevac a za isti dan planiran je i zvanična poseta Šumadijskom sajmu poljoprivrede delegacije Šandong provincije iz Kine.

Početak trećeg dana sajma biće posvećen konjima pa će u 9.00 časova početi ocenska smotra konja, a dva sata kasnije proglašenje pobednika u Parkuru u organizaciji konjičkog kluba "Pastuv".

Istog dana biće organizovano proglašenje i dodela nagrada za izložbe ovaca.

U nedelju, 8. septembra, kada se sajam i zatvara, biće održana izložba kao i ocenjivanje krava simentalske rase u organizaciji Udruženja odgajivača goveda simentalske rase "Šumadija" Kragujevac.

Tokom sva četiri dana trajanja sajma posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, kao i da vide izložbu rukotvorina i posete izložbe konja, ovaca i sitnih životinja.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: