Društvo 0

30.08.2024.

12:49

Rekonstruisano najpopularnije igralište u centru Kragujevca FOTO

U Velikom parku završeni su radovi na jednom od najposećenijih dečjih igrališta u gradu.

Izvor: B92.net

Rekonstruisano najpopularnije igralište u centru Kragujevca FOTO
Grad Kragujevac

Podeli:

Oobnovu i rekonstrukciju igrališta u Velikom parku izvelo je preduzeće "Šumadija d. o. o.". Prilikom izgradnje poštovani su svi bezbednosni standardi, postavljene su nove klackalice, tobogan, ljuljaške i druge sprave, a sve je prilagođeno zahtevima i potrebama dece, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović obišao je dečje igralište i rekao da je ovo jedno od najfrekventnijih u gradu, ali i jedno od najlepših, jer se nalazi u Velikom parku.

Grad Kragujevac

"Cilj rekonstrukcije igrališta je da se poboljša kvalitet boravka dece na javnim površinama gde gravitira veliki broj dece. Pored tobogana, klackalica i ostalih sprava, u ovoj maloj dečjoj oazi, sada imamo i modernu kulu čiji se dizajn razlikuje od dosadašnjeg", naveo je Stevović.

U rekonstrukciju ovog dečjeg igrališta uloženo je 800.000 dinara.

"Što se tiče Velikog parka, u narednom periodu krenućemo sa radom na velikoj otvorenoj teretani jer imamo veliki broj omladine koji treniraju i u dogovoru sa njima napravili smo plan kako će teretana izgledati i koje su sprave potrebne", rekao je Stevović, koji je najavio radove na igralištu u Desimirovcu i sportskom terenu u Drenovcu.

Grad Kragujevac

"Dečje igralište u Velikom parku zahtevalo je kompletnu rekonstrukciju. Na ovom igralištu zamenjene su sprave zato što ih nije bilo moguće reparirati i ponovo upotrebiti. Prvi put smo postavili i kulu koja je modernijeg izgleda, bezbednija za decu i sve sprave su urađene od kvalitetnijeg materijala", kazala je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća "Šumadija d. o. o.".  

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

20 h

Podeli: