Društvo 0

26.08.2024.

11:01

Obogaćena turistička ponuda u Kragujevcu: Licencirano još etno-domaćinstava VIDEO

Turistički delatnici u Kragujevcu odlučili su da obogate ponudu u ovom gradu.

Izvor: B92.net/TV Prva

Obogaćena turistička ponuda u Kragujevcu: Licencirano još etno-domaćinstava VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Sve je više turista po srpskim i šumadijskim selima, pa je Turistička organizacija Kragujevsa odlučila da obogati ponudu s još 14 licenciranih etno-domaćinstava, još četiri su u proceduri licenciranja i svi žele da pruže turistima što više sadržaja.

"Imamo oko deset staza različitih, različite su težine, za različite uzraste. Znači mi možemo uvek organizovati nešto i za najmlađe i za one srednjih godina i starije, da to bude zanimljivo, interesantno, da se vide različiti predeli, ovde imamo različite i manastire, znači na više mesta, zatim vrhove sa prelepim pogledima, svi su oni visine oko 900 metara, tako da to je gotovo idealno za razvoj turizma i uopšte za planinarski sport i za pešačenje", rekao je Radojica Perović, predsednik Planinarskog društva "Žeželj".

"Razvoju projekta, zajedno s gradskom turističkom organizacijom iz Kragujevca, projekat se zove Upoznajmo Šumadiju na konju, tako da ćemo imati jahaće ture po svim delovima Kragujevca i okoline, a kasnije i cele Šumadije i cele Srbije. Mi smo klub koji ima 30 konja, imamo prevoz za konje, tako da smo raspoloživi na svim lokacijama, a Šumadija je prelepa, kao i cela Srbija, tako da ćemo, nadam se, napraviti jedan dobar vid aktivnog odmora na taj jahaći turizam", rekao je Bojan Ilić, iz Sportsko-konjičkog udruženja "Pastuv" iz Kragujevca.

Opširnije pogledajte u video-prilogu Televizije Prva:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: