Društvo 1

28.07.2024.

11:56

"Šumadijski dani šljive" i ove godine u Stragarima

I ove godine u Stragarima od 2. do 4. avgusta biće održana tradicionalna turističko-privredna manifetacija "Šumadijski dani šljive".

Izvor: Ritam grada

"Šumadijski dani šljive" i ove godine u Stragarima
Nitr/Shutterstock

Podeli:

Od petka do nedelja biće organizovana Ulica šumadijske šljive, koncert KUD-a Dukati, Fijakerijada, nastup folkoraša KUD Abrašević, Gulašijada, savetovanje poljoprivrednika, Šumadijska gozba, Letnje seoske igre, defile fića, Konjički višeboj, viteške igre Svibor, Stragaračko poselo, slikarska kolonija i izbor najlepšeg suvenira sa motivom šljive.

– Sve je spremno za Dane šljive. Organizacioni odbor obavlja završne pripreme. Potrudili smo se da program manifestacije bude prilagođen, da na najbolji način promoviše taj kraj, ali i da svakom posetiocu koji dođe u Stragare pruži adekvatne sadržaje. U Ulici šumadijske šljive biće oko stotinak izlagača, tu će biti voćari, prerađivači, razni proizvodi od voća, oprema, domaća radinost i prvi put ove godine i mehanizacija, rekla je Snežana Živanović Katić, članica Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada i predsednica Organizacionog odbora manifestacije u Stragarima.

U petak, 2. avgusta, u 20:30 časova nastupiće Vesna Zmijanac, a u subotu u 21 sat na bini će se pojaviti Ana Bekuta i Ljuba Lukić.

1 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Ovo su deficitarna zanimanja u Nišu

U Nišu je u avgustu ove godine bilo 16.598 nezaposlenih, što je 8,7 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, jer su tada na evidenciji bile 18.172 osobe koje su tražile posao, pokazali su podaci niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

11:24

7.9.2024.

23 h

Podeli: