Društvo 0

28.07.2024.

15:10

Položen kamen temeljac: Grad dobija izuzetan objekat

Porodična kuća doktorke Desanke Dese Milosavljević Branković, poznatog dečjeg lekara i humanitarnog aktiviste, koju je zaveštala Crvenom krstu Kragujevca, skoro deceniju stoji neupotrebljena.

Izvor: Ritam grada

Položen kamen temeljac: Grad dobija izuzetan objekat
Roman Zaiets/Shutterstock

Podeli:

Napokon je došlo vreme da se ovom istorijski bitnom zdanju povrati stari sjaj i da se vizija doktorke Dese nastavi.

Radovi su otpočeli, a u subotu, 27. jula, održano je svečano polaganje kamena temeljca i osveštavanje temelja novog objekta Crvenog krsta Kragujevac. Novi objekat, legat doktorke Desanke Milosavljević Branković, gradi se u dvorištu kuće Crvenog krsta u ulici Vojvode Radomira Putnika 4.

Događaj su otvorile zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca prof.dr Anđelka Stojković Anđelković i dr Gordana Damnjanović Pomoćnik gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava koje su održale uvodnu reč. Nakon njih, prisutnima se obratio i predsednik Upravnog odbora Crvenog krsta Kragujevac, prim. dr Stevan Kitanić. Ceremonija se nastavila polaganjem kamena temeljca i osveštavanjem temelja, čime je i zvanično obeležen početak radova na izgradnji novog objekta.

Projekat ima za cilj da unapredi kapacitete Crvenog krsta Kragujevac i omogući bolje uslove za pružanje pomoći i podrške zajednici. Novi objekat će značajno doprineti infrastrukturi i omogućiti efikasniji rad i pružanje usluga građanima.

Događaju su prisustvovali građani, volonteri i prijatelji Crvenog krsta kao i predstavnici Gradske uprave grada Kragujevca.

I zaista, posle dugog iščekivanja, stvoreni su svi neophodni uslovi kako bi najugroženijim građanima Kragujevca pomoć Crvenog krsta bila dostupna u punom kapacitetu. Pored rekonstrukcije, projekat podrazumeva i izgradnju višenamenske zgrade u kojoj će se, pored kancelarijskog prostora, nalaziti i narodna kuhinja prilagođena osobama sa invaliditetom. Novoizgrađeni prostor će takođe posedovati i prostor za humanitarne i socijalne aktivnosti, kao i prostor za edukaciju i rad sa volonterima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Ovo su deficitarna zanimanja u Nišu

U Nišu je u avgustu ove godine bilo 16.598 nezaposlenih, što je 8,7 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, jer su tada na evidenciji bile 18.172 osobe koje su tražile posao, pokazali su podaci niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

11:24

7.9.2024.

1 d

Podeli: