Društvo 1

08.07.2024.

17:31

Rešava se dugogodišnji problem: Grad dobija još dva vrtića

U Kragujevcu je u toku izgradnja dva državna vrtića i to u naseljima Erdeč i Bubanj.

Izvor: InfoKG

Rešava se dugogodišnji problem: Grad dobija još dva vrtića
Vladimir Nenezic/Shutterstock

Podeli:

Izgradnja oba vrtića trebalo bi da bude završena do kraja ove ili početkom sledeće godine i u njima će biti mesta za 410 mališana, to je za InfoKG izjavio član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić.  

U Kragujevcu decenijama unazad problem je nedostatak mesta za upis dece u državnim vrtićima. Taj problem je počeo da se rešava i to izgradnjom dva nova državna vrtića u Erdeču i na Bubnju.

Izgradnja vrtića u Erdeču počela je u martu, a radove sa 200 miliona dinara finansira Ministarstvo prosvete.  U njemu će biti mesta za 270 dece.

U Ulici Svetozara Markovića, na delu parcele koju je ranije koristilo "Zelenilo" na Bubnju, u toku su radovi na izgradnji novog vrtića koje finansira grad Kragujevac. Za te namene je iz gradskog budžeta izdvojeno 108 miliona dinara. Kapacitet vrtića će biti 140 mesta.

Prema rečima člana Gradskog veća za obrazovanje, Dušana Aleksića, izgradnja ta dva vrtića trebalo bi da bude završena do kraja ove ili početkom sledeće godine i tako će se delimično reštit problem nedostatka mesta u državnim vrtićima, jer će u ta dva objekta mesta biti za 410 mališana.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: