Društvo 0

08.07.2024.

13:19

Ovo je jedno od najstarijih udruženja u Kragujevcu VIDEO

Jedno od najstarijih udruženja u Kragujevcu koje okuplja osobe sa invaliditetom "Egal" obeležava 22 godine rada.

Izvor: B92.net/TV Prva

Ovo je jedno od najstarijih udruženja u Kragujevcu VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Idemo sada do Kragujevca, jedno od najstarijih udruženja u tom gradu koje okuplja osobe sa invaliditetom. Udruženje EGAL obeležava 22 godine rada. Zorica Kovačević javlja nam se iz Kragujevca. Dobro jutro, kako proslavljaju godišnjicu? Dobro jutro iz Kragujevca. EGAL je zaista udruženje za ponos. 22 godine ozbiljno je godine trajanja, postojanja i rada. Obeležili su ih nizom aktivnosti. Prodajni bazar gde su sugrađanima ponudili svoje proizvode, a mnogo je toga. Zatim priredbe, književne večeri, oni su i pesnici.

"Ja radim mašinski vez u EGAL-u, tri godine već kako radim. Gordana me je naučila, moja mentorka, i iskreno vam kažem mnogo mi znači to. Istina je pomoć kada imamo javne radove. Finansijska pomoć nam mnogo znači, a inače nam je znači i ovako, za druženje, za naše sutra prodajno mesto koje mi prodajemo i imamo naše potrebe za udruženje", rekla je jedna od članica EGAL-a.

"Volim da dolazim ovde, mnogo mi je lepo, družim se, to je mi druga porodica. Srećna sam što dolazim, i Mila i Goca su fine prema nama i družimo se svi", rekla je još jedna članica.

"Razne aktivnosti, prvenstveno društvenih igara, internet klub, književne večeri, likovne radionice, radionice veza i šivanja, psihološke, defektološke, znači ovo je prostor gde se oni socijalizuju. Naš cilj je da sve kategorije osoba s invaliditetom ovde budu prvenstveno za druženje i s tim mi pomažemo jednoj drugima osoba koja je sa smanjenim kapacitetom, ona pomaže svom drugaru, drugarici koja je u kolicima", rekla je Gordana Ašanin, volonterka u EGAL-u.

Još informacija iz Kragujevca pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: